Materialinfo

Alla smycken är handgjorda av mig.

Material
Alla smycken är i Sterling silver (925) eller finsilver (999), i några fall med detaljer i koppar. På vissa smycken kan det vara en yta som ser lite vit ut, särskilt på pelargonsmyckena. Det är kristalliserat silver som uppkommit när smycket varit uppvärmt.

Silver
Som allt silver oxiderar smyckena efter hand som de används, när de utsätts för svavel som finns i luften, av olika tvålar, parfymer etc. Smyckena som är gjorda i sterling silver 925 oxiderar i svart medan finsilver 999 oxiderar i gult då det är i stort sett rent silver och inte har någon koppar iblandat. Siffrorna står för andelen silver, 925/1000 delar silver respektive 999/1000 delar silver. Finsilver är något mjukare än sterling silver och därmed också något ömtåligare.

Förvara gärna smyckena i en påse eller dyl, endast tillsammans med annat silver (inte andra oäkta metaller) för att inte påskynda oxidering och helst inte i badrum, dvs fuktig miljö. Putsa av smyckena med en fuktig trasa, eller om de är väldigt detaljerade, prova husmorsknepet med aluminiumfolie, bakpulver och hett vatten.

Koppar
Som alla metaller oxiderar koppar i kontakt med syre och kommer gradvis att mörkna och djupna i kopparfärgen. Vissa, men inte alla, kan ibland uppleva en missfärgning av grönt på huden, särskilt om smycket ofta är i kontakt med vatten. Ta därför gärna av smycket i samband med dusch eller träning. Det går alltid att putsa upp kopparsmycket igen, precis som med oxiderade silversmycken, om man vill ha tillbaka den usprungliga ljusare kopparfärgen.

Mäta ringar
För att mäta ring som anges i innermått diameter, lägg ringen ner och mät plant tvärsöver mellan ringens innerkanter på det bredaste stället. Så bred som ringen är, den storleken i diametermått är den.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *